Medisch pedicure behandeling

Een medisch pedicure behandeling is hetzelfde als een basisbehandeling, echter toegespitst op uw medische indicatie.

U kunt hierbij denken aan aandoeningen als diabetes, reuma, hart- of hersenaandoeningen. Maar ook de oudere voet vergt een specifieke aanpak.

Uw behandeling wordt mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekering. Kijk hier voor meer informatie.

Risicovoeten zijn voeten waarbij als gevolg van een onderliggende aandoening een risico is op complicaties van de huid, nagels en stand van uw voeten.

Goede voetzorg door een medisch pedicure is dan gewenst. Alert zijn en vroegtijdig reageren op voetproblemen is bij risicovoeten van extra belang.

Werkwijze

Door middel van gericht voetonderzoek wordt in kaart gebracht wat er aan de hand is, hoe dit gekomen is en wat we er aan kunnen doen, of hoe we de klachten kunnen verminderen. Daar waar mogelijk wordt natuurlijk gekeken naar het wegnemen van de oorzaak.

Hiervoor is overleg en samenwerking nodig met andere disciplines, zoals huisarts en de praktijkverpleegkundige, een podotherapeut of podoloog. In geval van diabetes is het van belang om na te gaan of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Hiervoor heeft u een zorgprofiel nodig wat wordt vastgesteld door een podotherapeut. Ik heb een contract afgesloten met de podotherapeuten van RondOm, Voetcentrum Wender, Karin Wiepkes en Podotherapie Maartensdijk.

pedicure-maarssen-pedicure-piedo

Neem contact op om een afspraak te maken!

Kom langs in mijn praktijk in Maarssen