Voet wratten verwijderen

Over het algemeen zijn wratten eerder hinderlijk dan schadelijk voor de gezondheid. Toch worden ze als vervelend ervaren. Daarbij kunnen wratten op de voeten pijnlijk zijn bij het lopen, waardoor men zich bovendien een voor de spieren of skelet belastende wijze van lopen aanleert.

Wratten worden veroorzaakt door een virusinfectie en zijn daarom besmettelijk. Ze ontstaan drie tot zes maanden nadat de huid met het virus in contact is gekomen. Er bestaan wel dertig soorten virussen, die wratten veroorzaken, maar verder onschuldig zijn. Kinderen hebben eerder last van wratten dan volwassenen, omdat hun afweersysteem vaak nog niet zo sterk is.

Er zijn verschillende mogelijkheden die succesvol kunnen zijn:

Wat doet de huisarts?

Hij/zij zal de wratten bevriezen met stikstof. Vaak wordt dit als een pijnlijke behandeling ervaren.

Wat doet de pedicure?

De harde huid op de wrat verwijderen en daarna aanstippen met een pen om de wratten te verbranden. Hiervoor worden 3 behandelingen (om de 4 dagen) ingepland. Voordeel: er is geen napijn.

Of:

Een pakking met salicyl plaatsen welke 2 dagen moet blijven zitten. Hierna kom ik terug en wordt de wrat verwijderd. De huid is echter nog niet geheel “wrat-vrij”. U kunt nu zelf eenvoudig de behandeling thuis voortzetten.

voet-wrat-verwijderen

Wat kunt u zelf thuis doen?

Er zijn verschillende crèmes die helpen bij het verminderen/verhelpen van wratten.

Je kunt de wrat 2x daags goed inmasseren met Dermazink (HFL). Dit droogt de wrat uit en verzorgt de huid. 

De Samenwerkende Pedicures heeft ook een product tegen wratten. Deze moet u ook 2x daags gebruiken. 

De grootste kans op succes bereik je door verschillende methodes tegelijkertijd toe te passen. Wilt u u wratten door de pedicure laten verwijderden dan kunt u een afspraak maken. 

Neem contact op om een afspraak te maken!

U kunt langs komen in de praktijk, maar ik kom ook aan huis