voeten warm houden in de winter

Last van extreme koude voeten in de winter?

Altijd last van koude voeten in de winter? Je bent niet de enige. Heel veel mensen in Nederland hebben vooral ’s winters last van koude voeten en benen. Dit zorgt voor veel ongemak. Misschien lig je wel wakker ’s nachts door je koude voeten of trekt het je hele lichaam door en krijg je jezelf niet meer warm. In deze blog lees je 3 handige tips om extreme koude voeten te voorkomen of te verhelpen.

Verwarm je voeten

De simpelste methode is het verwarmen van je voeten. Ruil je enkelsokjes in voor goede sokken. Dikke sokken zijn hier niet perse de beste oplossing. Dikke sokken veroorzaken namelijk druk op je voeten en hinderen een goede doorstroming van het bloed naar je tenen. Om je voeten dus warm te krijgen heb je sokken nodig die ademen en niet te dik zijn.

Extra tip: hou altijd een extra paar sokken bij de hand in geval je voeten nat worden tijdens een koude regenachtige dag.

Daarnaast kan je ook nog zoolwarmers toevoegen aan je schoen. Dit zijn zolen die makkelijk in verschillende schoenen passen en zodra ze in aanraking komen met zuurstof zullen ze 8 uur lang warmte afgeven.

Beweeg je voeten

Beweging is een goede manier om van koude voeten af te komen. Beweging stimuleert een goede doorbloeding van je lichaam en ledematen. Als je regelmatig beweegt kan dit op lange termijn dus effect hebben op hoe warm je voeten zijn of blijven. Dus blijf ondanks het winterse weer lekker wandelen, sporten en bewegen. Dit is misschien wel de beste manier om de voeten warm te houden.

Extra tip: Bewegingsoefeningen voor thuis

  • Loop rondjes in huis
  • Rol een tennisbal met stevige druk over uw voetzool heen en weer.
  • Probeer met je voeten iets op te pakken van de grond

Creëer laagjes

Door laagjes creëer je isolatie om je voet, dit zorgt ervoor dat je eigen lichaamswarmte beter wordt vastgehouden. Masseer je voeten met een verwarmend product (denk hierbij aan een laagje verwarmende olie of crème) of  gebruik WandelWol voordat je je sokken aantrekt.

Ben je op zoek naar meer producten voor warme voeten? Bekijk dan hier de pagina met producten die jou gaan helpen. Welke van de bovenstaande tips ga jij gebruiken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *