Hoe kan je hakken dragen zonder pijn tijdens de feestdagen?

Zit je tijdens het kerstdiner met blote voeten onder tafel omdat je schoenen knellen? Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Met deze tips zorg je ervoor dat je feestschoenen een feestje blijven.

Schoenen kopen

Allereerst de aankoop van de schoenen. Doe dit liever niet in de ochtend, maar in de loop van de middag. Je voeten zijn dan namelijk al een beetje uitgezet omdat ze al even “aan het werk” zijn geweest. Neem de tijd om in de winkel even te lopen om goed te voelen of het de juiste schoenen zijn. Draag daarbij de sokken of panty die je ook tijdens het feest gaat dragen, of in ieder geval soortgelijke.

Als je niet vaak hakken draagt en je wilt dit wel tijdens het feest, zorg er dan voor dat deze een hoogte hebben waar je je nog comfortabel bij voelt. Dit zorgt ervoor dat je een natuurlijke loophouding houdt.

Inlopen

Begin enkele dagen voor het feest thuis al even op de schoenen te lopen zodat je langzaam kunt wennen. Steeds een poosje langer, maar forceer niets. En natuurlijk zijn er handige hulpjes beschikbaar om de pasvorm van de schoen te verbeteren en de pijn aan de ontstane drukplekken te verminderen. Je kunt hierbij denken aan Wandelwol. Een product dat multifunctioneel is in te zetten bij allerhande voetproblemen. Of denk aan een voorvoetkussen. Ideaal bij het dragen van een hogere hak. Je verminderd hiermee de druk op de bal van je voet, waardoor de kans op kramp kleiner wordt.

Verzorging

En last but not least: verzorg je voeten goed. Verzorg je voeten goed voordat je je hakken aantrekt. Verzorg ze bijvoorbeeld doormiddel van een lekker voetbad en een verzorgende crème. De dag na het feest kan je je voeten (laten) masseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *