Hoe krijg je mooie nagels? Oorzaken & oplossingen

In mijn  praktijk krijg ik regelmatig klanten die helemaal niet tevreden zijn met de nagels van hun tenen. Meestal zijn ze te dik en brokkelig.

Heb jij dat ook? Dan ga ik je vertellen wat de oorzaak kan zijn, en dan mogelijk ook nog een oplossing bieden.

Er zijn verschillende redenen waarom de nagels te dik zijn. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmel, zie hiervoor mijn andere blog.

Maar ook kan de oorzaak zitten in de pasvorm van de schoenen. Een schoen past nooit helemaal perfect en een voet is nooit ideaal gevormd. Hierdoor kan druk op de nagels ontstaan. De kleine teen heeft soms een ietwat gedraaide stand  of de grote teen neigt iets naar boven.  Hierdoor komt er teveel druk op de nagel en zorgt voor een verdikking.

De oplossing hiervoor kan zijn een teenstukje die stand van de teen iets corrigeert.

In vele gevallen kan ik zelf een teenstukje maken of een confectieartikel adviseren. Bij de complexere situaties zal ik je doorverwijzen naar een podotherapeut.

Het kan ook zijn dat er een beschadiging in de nagelwortel zit. Vaak ontstaan door stoten of iets zwaars wat erop gevallen is. Ik heb zelfs van een klant gehoord dat er eens een paard op zijn teen heeft gestaan.

Dit is natuurlijk een probleem wat blijvend is, ik kan niets veranderen aan de schade in de nagelwortel.

Of er is een probleem met de doorbloeding waardoor de nagels niet optimaal van zuurstof worden voorzien. Voor dit probleem adviseer ik u om een afspraak met de huisarts te maken.

De dikke nagel op zich is voor mij geen enkel probleem, die kan ik zonder problemen weer mooi dun en in vorm krijgen.

En soms heeft de nagel gewoon goede voeding en verzorging nodig. Probeer eens een goede nagelolie, zoals bijvoorbeeld Dadi Oil.

Je zult zien, er is echt wel iets moois van te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *